8 jednostavnih i učinkovitih vježbi za donji stomak

Avatar photo
sport stomak donji stomak vjezba

Šta god da obučeš ocrtava ti se donji stomak? Nervira te kada sjedneš a on se jednostavno prevali preko hlača? Ako ti se ovo stalno dešava, onda je vrijeme za akciju!

Vježbe koje ćemo ti predstaviti idealne su zbog toga što targetiraju upravo mišiće donjeg stomaka, pa ukoliko u tvoju redovnu rutinu treniranja uvrstiš i njih, sigurno je da možeš očekivati i željene rezultate.

Predstavljamo ti vježbe za donji stomak koje će ti pomoći da se riješiš tog dosadnog sala za sva vremena.

Double Leg Lifts

Lezi na leđa, skupi noge i ispravi te diži ravnomjerno i spuštaj noge. Ponovi vježbu 10 puta po seriji.

Flutter Kicks

Lezi na leđa, ruke položi ispod zadnjice a noge ispravi. Jednu nogu digni u vazduh, a drugu samo malo digni od strunjače. Zatim kreni da radite gore-dole nogama, tako da je jedna noga više u vazduhu a druga pri strunjači. Mijenjaj naizmjenično.

Crunches

Lezi na leđa, ruke stavi iza glave, savij noge, te kreni da radiš „male trbušnjake”. Ne treba da se skroz dižeš, dovoljno je samo da odigneš ramena od poda, ovako kako je prikazano na fotografiji iznad.

Criss Cross

Ova pilates vježba je idealna za kompletan stomak. Lezi na leđa, ruke položi iza glave, savij desno koljeno te se digni tako da lijevim laktom dotakneš desno koljeno. Potom isto uradi sa lijevim koljenom i desnom rukom. Ponavljaj ove trbušnjake 20 puta.

Ball Crunch

Lezi preko pilates lopte, savij koljena. Neka ti leđa i stražnjica budu oslonac, te radi mini trbušnjake. Ponovi ovu vježbu 20 puta.

Rolling Plank

Dođi u položaj kao za normalni izdržaj (slika A), potom se okreći tako da ostaneš na jednoj ruci. Ova vježba je odlična za čitavo tijelo, pogotovo ruke i stomak.

Možda te zanima
hula hoop

Vertical Leg Crunch

Lezi na leđa a noge digni u vazduh, tako da staviš jedno koljeno preko drugog (preklopi noge), potom se diži, te dodiruj rukama vrhove patika.

Hip lifts

Lezi na leđa, savij koljena, ruke stavi pored tijela. Potom diži donji dio tijela i spuštaj. Ponovi sve 20 puta.

Ako si i ti jedan od novih vježbača i treba ti pomoć, pročitaj koje savjete ZdraviJa i stručnjaci imaju za tebe.

Inspired by: www.stylesofliving.com

 

© 2023 ZdraviJa magazin. Sva prava pridržana.

Povratak na vrh