8 jednostavnih i učinkovitih vježbi za donji stomak

Avatar photo
donji stomak

Šta god da obučeš ocrtava ti se donji stomak? Nervira te posebno kada sjediš i osjećaš se zbog toga neugodno? Ako ti se ovo stalno dešava, onda je vrijeme za akciju!

Vježbe koje ćemo ti predstaviti idealne su zbog toga što targetiraju upravo mišiće donjeg stomaka, pa ukoliko u tvoju redovnu rutinu treniranja uvrstiš i njih, sigurno je da možeš očekivati i željene rezultate.

Predstavljamo ti vježbe za donji stomak koje će ti pomoći da se riješiš tog dosadnog sala za sva vremena.

Možda vam bude interesantno: Masaža stomaka koja smanjuje neugodnu nadutost

donji stomak
@pinterest

Double Leg Lifts

 

Lezi na leđa, skupi noge i ispravi te diži ravnomjerno i spuštaj noge. Ponovi vježbu 10 puta po seriji.

Flutter Kicks

 

Lezi na leđa, ruke položi ispod zadnjice a noge ispravi. Jednu nogu digni u vazduh, a drugu samo malo digni od strunjače. Zatim kreni da radite gore-dole nogama, tako da je jedna noga više u vazduhu a druga pri strunjači. Mijenjaj naizmjenično.

Crunches

 

Lezi na leđa, ruke stavi iza glave, savij noge, te kreni da radiš „male trbušnjake”. Ne treba da se skroz dižeš, dovoljno je samo da odigneš ramena od poda, ovako kako je prikazano na fotografiji iznad.

donji stomak
@pinterest

Criss Cross

 

Ova pilates vježba je idealna za kompletan stomak. Lezi na leđa, ruke položi iza glave, savij desno koljeno te se digni tako da lijevim laktom dotakneš desno koljeno. Potom isto uradi sa lijevim koljenom i desnom rukom. Ponavljaj ove trbušnjake 20 puta.

Ball Crunch

 

Lezi preko pilates lopte, savij koljena. Neka ti leđa i stražnjica budu oslonac, te radi mini trbušnjake. Ponovi ovu vježbu 20 puta.

Rolling Plank

 

Dođi u položaj kao za normalni izdržaj (slika A), potom se okreći tako da ostaneš na jednoj ruci. Ova vježba je odlična za čitavo tijelo, pogotovo ruke i stomak.

Možda te zanima
joga

Vertical Leg Crunch

 

Lezi na leđa a noge digni u vazduh, tako da staviš jedno koljeno preko drugog (preklopi noge), potom se diži, te dodiruj rukama vrhove patika.

Hip lifts

 

Lezi na leđa, savij koljena, ruke stavi pored tijela. Potom diži donji dio tijela i spuštaj. Ponovi sve 20 puta.

Ukoliko se odlučiš za detaljan trening cijelog tijela, set vježbi po ZdraviJa preporuci možeš da pogledaš OVDJE.

Inspired by: www.stylesofliving.com

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh